proteinpulver til kvinder

Findes der proteinpulver til kvinder, er et spørgsmål, der ofte går igen. Det er der ikke noget at sige til. For de fleste, der træner, og træner hårdt i træningscentre og fitnesscentre, er og har altid været mænd. Heldigvis har flere og flere kvinder gennem tiden fundet vej til disse træningssteder, og dermed også til viden om træningsmetoder, proteiner og andre tilskud.

Findes der proteinpulver til kvinder?

proteinpulver til kvinderLad os slå fast med det samme, at protein er protein, som findes naturligt i vores kost, og ikke findes i særlige udgaver til kvinder og mænd. Der er ikke kølediske i supermarkedet med specielle bøffer til kvinder og andre til mænd! Da proteinpulver er protein i pulverform, er der derfor ikke proteinpulver til kvinder med et indhold af specielle proteiner. Hvorfor der er tvivl om, at der ikke findes proteinpulver med specielle proteiner til kvinder er uklart, men det lader til, at mange tror, at der findes specielle proteiner til der er specielt egnet til kvinder. Derimod fremstilles der proteinpulver, som er designet designet til kvinder, som fx WNC Female Protein. Det indeholder frugtstykker og får en konsistens og smag, som en smoothie, og det taler muligvis mere til kvinder end mænd. Der er også tilsat et fordøjelsesenzym, som nedsætter oppustetheden, som man ellers kan opleve. Der er kommet en serie af kosttilskud, herunder proteinpulver til kvinder, fra Fit for Welness, som umiddelbart virker interessant.

Fit for Wellness – kosttilskud og proteinpulver til kvinder

Proteinpulver til kvinder fit for wellnessFit for Wellness er en serie kosttilskud designet til kvinder. Serien består af multivitaminer, restitutionstilskud og proteinpulver til kvinder.

Fit for Wellness proteinpulver til kvinder indeholder rigtig chokolade eller jordbær, afhængig af hvilken smagsvariant du vælger. Og i jordbærvarianten er der små stykker tørrede jordbær i. Proteinindholdet er på 76 {8644e7eec76cc6cdcafcc07588cffd8008fad043cd3058b55876464fabcd0978} pr. portion og der er tale om et lavt kalorieindhold, så det også kan benyttes som et mellemmåltid.

Fitness Recovery er et såkaldt 50/50 tilskud, som bestå af 50{8644e7eec76cc6cdcafcc07588cffd8008fad043cd3058b55876464fabcd0978} proteiner og 50 {8644e7eec76cc6cdcafcc07588cffd8008fad043cd3058b55876464fabcd0978} kulhydrater. Det er specielt godt efter træning, da det både giver energi og genopbygger.

Både proteinpulver til kvinder og mænd

Da der således ikke findes et specielt proteinpulver til kvinder, er proteinpulver både til mænd og kvinder. Der er ernæringsmæssigt heller ikke forskel på, hvor meget protein kvinder og mænd bør indtage. I forhold til hård træning, er det netop træningsmængden, der afgør, hvor meget proteintilskud den enkelte bør indtage efter træning. Der findes ikke meget undersøgelsesmateriale, der viser noget om mænd og kvinders eventuelle forskelle i behov for protein. Der er dog enkelte undersøgelser tilbage fra hhv. 1990 og 1993, der viser, at kvindelige atleter (løbere) nedbryder mindre protein end tilsvarende mænd. Konsekvensen af dette må være, at kvinder ikke nødvendigvis behøver, at indtage lige så meget protein efter træning. Kilde: Pubmed.gov / US National Library of Medicine 

Hvilket proteinpulver er bedst?

Som du vil kunne læse i andre artikler, der går dybere i forhold til de enkelte proteinpulver typer, så er der tale om tre forskellige typer. Valleprotein (whey), kasein protein og æggehvideprotein. For at tage det sidste først, så er æggehvideprotein lavet af, ja, æggehvider. De er fri for laktose. Både valleprotein og kasein er lavet på mælk. Valleprotein er et hurtigt optageligt protein, som specielt anbefales efter træning. Kasein derimod, er et langsomt optageligt protein, som kroppen kan være helt op til 8 timer om, at optage.

Kasein anbefales at bruge før sengetid, så kroppen fortsat optager proteiner mens du sover. Normalt forbrænder man under søvn, så træner du fx hver dag, kan det være en god idé at indtage en kasein shake inden søvnen. kasein anbefales også af mange, som et godt proteinpulver til vægttab. Her er vi ikke helt enige, da det som nævnt er baseret på mælk. Men det kan du læse mere om i artiklen proteinpulver og vægttab.

Har du behov for, at se lidt nærmere på proteinpulvere har Getbig.dk og Svenskkosttilskud.dk et pænt stort udvalg.