De bedste proteinpulver tilskud i Danmark i 2021

Vi tester 17 forskellige smagsvarianter af proteinpulver for at finde den bedsteHer finder du vores TOP LISTE over de bedste proteinpulver tilskud som er på markedet i Danmark i 2021.
Vi har testet os igennem mere end 50 forskellige smagsvarianter fra et bredt udvalg af proteinpulver producenter. Baseret på proteinindhold, pris og smag, er vores TOP 3 favoritter følgende:

  1. Bodylab Whey 100
  2. LinusPro Whey 100
  3. Bulkpowders Pure Whey Protein

Hele udvalget af protein tilskud

Når du køber proteinpulver er det fordi, du vil have protein for pengene, og ikke alt muligt andet. Så hvilke proteinpulvere indeholder mest protein? Vi har testet proteinpulver i forbrugerhøjde, og nederst har vi forklaret hvordan testen er lavet. Er du interesseret i en mere videnskabelig gennemgang, anbefaler vi den grundige artikel om proteinpulver på Fitness Blog.

 

1. Linus Pro Nutrition: LinusPro Whey Iso

LinusPro Whey Iso 1000gIndhold pr. portion:
Protein: 92,00 %
BCAA: 7,94 g (mest bcaa)
Kulhydrater: 1,00 g
Fedt: 1,00 g
→ Valleprotein Isolat

Linus Pro Nutrition er et forholdsvist nyt dansk kosttilskuds- og proteinpulvermærke. LinusPro produkterne fremstilles i Danmark, og netop LinusPro Whey Iso scorer højt, dels for det høje proteinindhold, men i særdeleshed på grund af testens højeste indhold af BCAA. Går du efter et højt indhold af BCAA, er dette proteinpulver et godt valg. Proteinpulveret er ikke 100 % laktosefrit, men er renset så meget, at der kun er 1,5 % laktose tilbage. Linus Pro Nutrition anbefaler 30-35 gram pulver til 200-300 ml væske. Læs mere →

2. Bodylab: Whey 100 Extra Pure

Bodylab Whey 100 Extra PureIndhold pr. portion:
Protein: 90,00 %
BCAA: 7,32 g
Kulhydrater: 0,30 g
Fedt: 0,30 g
→ Valleprotein Isolat

Dette proteinpulver fra Bodylab scorer også rigtig højt i proteinpulver testen. Indholdet af protein er en anelse lavere end nr. 1 af de bedste proteinpulvere. Til gengæld har Bodylab pulveret det tredjehøjeste indhold af BCAA, hvilket er årsagen til, at det scorer til en andenplads. Kulhydrat- og fedtindholdet er det højeste i denne gruppe, selvom det er relativt lavt. Læs mere …

De Bedre

1. Best Body: Competition Whey Isolate

Best Body Competition Whey IsolateIndhold pr. portion:
Protein: 89,10 %
BCAA: 6,15 g
Kulhydrater: 1,00 g
Fedt: 0,50 g
→ Valleprotein Isolat

Dette proteinpulver udmærker sig ligeledes ved et højt proteinindhold, faktisk det højeste i denne gruppe, og et relativt højt indhold af BCAA. Indholdet af kulhydrater og fedt, er en anelse højere end Core Protein Pro, men stadig i den lave ende af skalaen. Læs mere …

De Gode

1. Bodylab: Whey 100

Bodylab Whey 100 proteinpulver testIndhold pr. portion:
Protein: 77,14 %
BCAA: 8,54 g (mest bcaa)
Kulhydrater: 2,00 g
Fedt: 2,50 g
→ Valleprotein Koncentrat, Valleprotein Isolat

Bodylab Whey 100 burde måske høre til gruppen af bedre proteinpulver, på grund af det ekstremt høje indhold af BCAA. Men indholdet af protein ligger i den lave ende, og indholdet af både kulhydrater og fedt er også højt. Derfor må det nøjes med en førsteplads i gruppen af de gode proteinpulvere. Læs mere …

2. Viking: Whey Protein

Viking Whey Protein proteinpulver testIndhold pr. portion:
Protein: 76,67 %
BCAA: 6,74 g
Kulhydrater: 1,90 g
Fedt: 2,20 g
→ Valleprotein Koncentrat (99 %), Valleprotein Isolat (1 %)

Viking Whey Protein har et relativt højt indhold af BCAA, hvilket er et plus sammenlagt. Et proteinindhold på den bedre side af 75 % er ok, men som det kan ses i de fleste pulvere med et lavere proteinindhold, så er der flere kulhydrater og mere fedt i. Læs mere …

3. Nutramino: Whey Protein

Nutramino Protein testIndhold pr. portion:
Protein: 71,75 %
BCAA: 6,60 g
Kulhydrater: 2,70 g
Fedt: 2,50 g
→ Valleprotein Koncentrat, Valleprotein Isolat

Nutramino er et meget populært dansk proteinpulver. Det har et forholdsvist højt indhold af BCAA, men desværre det laveste indhold af proteiner i den ultimative proteinpulver test. Indholdet af kulhydrater og fedt er også relativt højt. Læs mere …

En af de faktorer, som er helt afgørende for, hvor godt et valle proteinpulver er, er kvaliteten af den mælk, som proteinet bliver udvundet fra. Desværre fremgår sådanne fakta ikke af varedeklarationerne, og ville formentlig også være svære at efterprøve. Vi ved dog, at jo højere kvalitet mælken har, des højere og renere er kvaliteten af protein.

Listen over de bedste proteinpulvere er naturligvis ikke udtømmende. Det ville blive en meget lang liste, hvis alle skulle have været med, og sandsynligvis uoverkommelig at gennemgå med læserens øjne. Der kan ske ændringer i listen, så kig ind en gang i mellem.

I den ultimative proteinpulver test ser vi på, og vurderer proteinpulverne ud fra deres varedeklaration. Det vil i sin enkelthed sige, hvad der står på etiketten. Det er også det, du som forbruger kan læse og vurdere ud fra, når du handler proteinpulver.

I den ultimative proteinpulver test, er det valleprotein (whey protein), vi bedømmer. Vi har researchet på de førende online butikker, som sælger valleprotein, for at finde frem til de bedste proteinpulvere. Det er desværre ikke alle webshops, der beskriver nøjagtigt, hvad proteinpulverne indeholder, så vi har udelukkende medtaget de produkter, hvor vi har kunnet se indholdet. Vi mener, at det derved bliver en så fair proteinpulver test som mulig, som afspejler virkeligheden bedst.

Den ultimative proteinpulver test forklaret

I den ultimative proteinpulver test, spiller prisen ikke ind på resultatet. Vi går ud fra, at du selv, ud fra listen, vurderer hvor meget du vil betale for et proteinpulver. Heller ikke smagen, altså hvordan oplevelsen af smagen er, har nogen indflydelse på bedømmelsen. Pris og smag er subjektive faktorer, og er ligeledes individuelle vurderinger.

Vi har inddelt valle-proteinpulverne i tre grupper.
De bedste, som indeholder 90 % protein eller derover.
De bedre, som indeholder fra 80-89 % protein.
De gode proteinpulvere, som indeholder fra 70-79 % protein.
Alle procentangivelserne er pr. portion.

Som beskrevet i en af de andre artikler om proteinpulver (valle/whey), så findes der tre typer valleprotein. Valleprotein isolat (whey protein isolat), hydrolyseret valleprotein (hydrolyseret whey protein) og valleprotein koncentrat (whey protein koncentrat). Isolat er den reneste og dyreste type valleprotein og herefter kommer hydrolyseret og til sidst koncentrat. Jo højere indhold af isolat des højere procent protein vil der som regel også være pr. portion.

Udover indholdet af protein, ser vi i den ultimative proteinpulver test også på indholdet af de forgrenede aminosyrer (BCAA), samt indholdet af kulhydrater og fedt. Jo højere indhold af protein og BCAA des højere pointscore. Kulhydrater og fedt trækker derimod ned i resultatet.

Den store Proteinpulver FAQ

hvor meget proteinpulver bør man tage ad gangen?

Når du indtager proteinpulver nedbrydes det i kroppen til aminosyrer, som kan benyttes til at opbygge muskler, og et væld af andre essentielle funktioner, herunder som en del af immunforsvaret. Kroppen kan ikke gemme effektivt på aminosyrer på anden vis end at opbygge muskelvæv, hvilket er en meget langsom proces.

Der er derfor ikke meget vundet ved at indtage store mængder protein ad gangen, da det blot vil blive forbrændt som energi, eller omdannet og lagret som fedtdepoter. Mængden af protein vi hver især kan drage nytte af afhænger af køn, muskelmasse, vægt og generel sundhedstilstand. En typisk mand som vejer 80 kilo har ikke glæde af at indtage mere end 100 gram protein om dagen. Og det bør ske gennem flere måltider.

Da proteinpulver typisk indeholder 75-90 procent protein vil en typisk scoop (måleske) med pulver indeholde mellem 20 og 30 gram protein. Det er rigeligt til en servering, og typisk vil du ikke få glæde af at indtage mere end 1 – 1½ måleske ad gangen.

Hvilke typer protein pulver findes der?

Protein kan udvindes af en lang række fødevarer, og der findes derfor en stor varietet af proteintilskud på markedet.

Kasein protein

kasein proteinpulver er den del af mælkeprotein, som ikke er valle. Kasein optages langsommere i kroppen og bliver derfor ofte solgt som kosttilskud man kan tage ved sengetid for at lade kroppen få protein af arbejde med i løbet af natten mens man sover og restituerer.

Valleprotein

Valeprotein udvindes af valle som typisk er et restprodukt, når man har brugt mælk til at producere ost eller andre fødevarer.Valle protein findes i flere renheder, hvor isolat er det meste rene og indeholder mindst fedt og laktose. Det optages hurtigt i kroppen og er derfor velegnet til at tage lige efter træning. Valle koncentrat er mindre rent men er også langt billigere pr. kilo.

Sojaprotein, ærteprotein, hampeprotein

Er man på jagt efter vegetarisk proteinpulver og vegansk proteinpulver, så er disse produkter blandt de bedre. Aminosyre sammensætningen er ikke så god som de animalske udgaver, men det kan være et godt valg, hvis man ellers skulle have al sin protein fra naturlige kilder.

Æggeprotein

Albumin, også kendt som æggehvideprotein har tidligere være meget udbredt, og er en fremragende kilde til den rette aminosyre profil. Da æggehvider er meget efterspurgte, mens vallen fra osteproduktion er et restprodukt, er det dog typisk langt billigere at producere valleprotein.

Hvordan vælger man det bedste proteinpulver?

Der er mange parametre man kan vurdere proteinpulver på.

Smag

Smagen er blandt de allervigtigste, da hele gevinsten ved proteinpulver forsvinder, hvis der smager så skidt, at man ikke får indtaget sin proteinshake når man skal.

Det er derfor vigtigt at man fra start finder et produkt som man kan drikke uden gener. Indtil videre har Bodylab Whey 100 været vores testvinder, ikke mindst fordi den findes i så mange smagsvarianter, herunder milk shake udgaver. De mest udbredte er

  • Vanille
  • Chokolade
  • Jordbær

Men der findes blandt de mange producenter 50+ forskellige smage, som så de fleste bør kunne finde noget der passer dem.

Næringsindhold

Indholdet af protein, fedt og kulhydrat kan være ret forskelligt afhængig af hvilket proteinprodukt man vælger. Et højt fedtindhold kan modvirke et potentielt vægttab, og for dem som er laktoseintolerante, kan det være et problem med mælkebaserede proteinpulvere, som indeholder for meget laktose. Som nævnt ovenfor, kan det også være en fordel, hvis proteinet er på en form som optages hurtigt, hvilket er tilfældet for valleproteinisolat.

Det kan også være værd at sikre, at der ikke er rester af allergener, hvis man har allergi over for de ingredienser som pulveret er udvundet fra.

Blanding skal være let

Det bedste protein er produceret på en måde, så det er let at opblande, uanset om man vælger vand, juice eller mælk som basis. Heldigvis er de fleste proteinpulvere på markedet i dag meget lette at opløse i væske til en blanding om ikke har klumper. Er der nogen som helst kvaler kan man bruge en shaker.

billigt proteinpulver

Typisk er den billigste måde at få protein på gennem valleprotein koncentrat, købt i store mængder, i hvert fald hvis det skal være som kosttilskud. Er man mere til rigtig mad, så er skummetmælk, dåsetun og kylling eller kalkunbryst blandt de billigste proteinkilder.

Hvad bruger man pulveret til

Proteinpulver er velegnet både hvis amn vil tage muskler på, og hvis man er på slankekur og ønsker at tabe vægt.

Hvis man er interesseret i at blive slankere, så kan en protein shake sikre at man vedligeholder sin muskelmasse og give en vis mæthedsfornemmelse, samtidig med at man indtager meget få kalorier.

Er man mere interesseret i træning, for at få store muskler, som bodybuilding eller crossfit, så kan det være en god ide at indtage et proteintilskud hver 3 eller 4 time, så man hele tiden sikrer at kroppen er i såkaldt positiv nitrogenbalance. I praksis betyder det blot, at kroppen til enhver tid har rigeligt med aminosyrer til at opbygge muskler med, uden at skulle tære på kroppens allerede oparbejdede muskelmasse.

Hello

Resumé
Proteinpulver Test: Den Ultimative test af proteinpulver
Artikel titel
Proteinpulver Test: Den Ultimative test af proteinpulver
Beskrivelse
Så er den her, den ultimative proteinpulver test! Vi har set på proteinpulvere hos de førende online butikker, og fundet de bedste. Se resultatet af testen!
Forfatter