proteinkur fup eller fakta

Proteinkur eksisterer ikke! Proteinkur er fup! Proteinkur virker! Tab dig X antal kilo med proteinkur! Disse udsagn har du sikkert mødt, hvis du har hørt om, eller søgt efter en slankekur baseret på proteiner. Hvis ikke, vil du møde dem før eller siden, når du søger efter slankekure der virker.

Vi vil i denne artikel ikke tage udgangspunkt i videnskabelige artikler, undersøgelser eller anden information. Vi vil i stedet koncentrere artiklen om egne erfaringer med slankekure baseret på et højt indtag af proteiner.

Proteinkur er ikke kun proteiner

Der findes kure, der udelukkende, eller næsten udelukkende, baserer sig på proteiner. Egne erfaringer med disse er, at forbrændingen langsomt går i stå, hvilket svækker vægttabet. Derudover opstår, som en konsekvens af de manglende kulhydrater, hovedpine og almen utilpashed. Derfor er man nødt til, at kombinere kosten, så den også indeholder kulhydrater.

En slankekur indeholdende den rette mængde proteiner kombineret med de rigtige kulhydrater, også i den rette mængde, er langt at foretrække. Gøres det ordentligt, behøver det ikke at være en kur, men kan faktisk være en kostomlægning, der kan vare resten af livet. Så proteinkur ja, men ikke udelukkende proteiner. Spiser du udelukkende proteiner over en længere periode, risikerer du at blive syg. Det kan gå hårdt ud over nyrerne.

Proteinkur og kulhydraterne

Du har nok allerede gættet, at de kulhydrater du skal indtage under en proteinkur, er de langsomme kulhydrater. Altså ikke noget med sukker og lignende. Kulhydrater fra grøntsager er de bedste du kan supplere det højere proteinindtag med. Både fordi det er sunde kulhydrater, men også fordi de også indeholder protein.

Det kan være en god idé, at finde de grøntsager og lignende – fx kidney beans osv. – som du kan lide, og som du kan bygge proteinkuren op om. Når du har fastlagt dem, så kan du begynde at spise flere og flere proteiner. Kød, fisk og fx æggehvider er fremragende proteinkilder, så du kan fx begynde dagen med et spejlæg lavet af hviderne alene, og så nogle skiver bacon. Du behøver ikke, at være bange for fedt, når du er på proteinkur.

Er proteinkuren en mirakelkur?

En proteinkur er ikke en mirakelkur, hvor du taber 10 kilo på en uge, men spørger du mennesker, der har været på en proteinkur, så vil mange sige, at det næsten føles, som en mirakelkur. Griber man det rigtigt an, så kan man på kort tid tabe temmelig mange overflødige kilo. Har man tidligere forsøgt med andre kure, og oplevet at det går meget langsomt eller er utroligt hårdt, så bliver man overrasket over en proteinkur. Men husk, det hjælper ikke noget, blot at spise mere kød eller andre proteiner. Der er madvarer, som er bandlyst. Det er fx brød og kartofler – og når vi nu lige er ved det, så er det nul sovs!

Du kan prøve at lave en søgning på internettet efter ”proteinslankekur”. Der dukker nogle fine resultater op, som fortæller præcist, hvad du kan spise og hvad du ikke kan spise. Og det er faktisk interessant læsning.

Skal du motionere under proteinkuren?

Strengt taget behøver du ikke motionere, når du er på proteinkur. Men der er ingen grund til at holde op med at motionere, hvis du allerede gør det. Og der er egentlig heller ingen grund til, ikke at begynde, hvis du vil have et sundere liv. Du behøver ikke at være fanatisk, men et par løbeture hver uge, eller et par timer i fitnesscentret, hjælper med vægttabet. Og så får du en bedre kondition, hvilket sikker ikke er at foragte?

Hvis du overvejer en proteinkur, og tænker, at du så behøver at bruge proteinpulver, så kan du læse lidt mere om dét i artiklen Proteinpulver og vægttab eller se vores lille test af proteinpulver designet til vægttab.

God fornøjelse!