Weight Gainer Pulver

Når du har behov for, at tage på I vægt og få større muskler, er det måske værd at prøve et weight gainer pulver. Hér er 6 tips, hvis du overvejer disse kalorierige produkter.

Hvis du er fast besluttet på, at dine mål med hensyn til styrke og muskelopbygning, så har du formentlig overvejet, eller overvejer lige nu, at bruge weight gainer. Men før du gør det, er der nogle vigtige ting, som du bør tænke over, så du ikke kun får fordelen af weight gaineren, men også får mere ud af din træning.

Hér er nogle vigtige pointer om weight gainere, og hvorfor du bør overveje at bruge weight gainer.

1 Lettere at nå ekstreme kaloriekrav

Den første virkelig gode ting ved weight gainer er, at det gør det meget nemmere at nå dine daglige kaloriebehov. Er du, hvad man kalder en ”hardgainer”, så er du en person der er nødt til at spise og spise for at der bare sker en lille smule på vægten og muskelmassen. Du føler sikkert også, at selvom du har brug for masser af mad er det stadig svært at spise en masse, og hvis du bare skal se på et måltid mere, så kommer det sidste op igen!

At nå de ekstremt høje kaloriebehov, som mange mennesker har behov for, kan være noget af en prøvelse, så weight gainer gør det langt lettere. Med weight gainere, der indeholder mere end tusinde kalorier pr. portion, kan du hurtigt regne ud, at du langt mere effektivt kan nå fx 4.000 kalorier om dagen.

2 Specielt fedt hjælper med at holde dig slank

En anden stor fordel ved at bruge weight gainer er, at mange af dem indeholder en bestemt type fedt, der hjælper med at holde dig slankere, mens du er i muskelopbygningsprocessen. Fedt er måske det mest variable makronæringsstof når det gælder betydningen eller konsekvenserne for kroppen. Derfor er det afgørende at du får det rigtige fedt så ofte som muligt.

Du bør altid holde øje med weight gainere, der indeholder mellemkædede triglycerider (MCT) og så lidt mættet fedt som muligt.

3 Efter træning og på andre tidspunkter

En anden fantastisk ting ved weight gainere er, at du kan finde gainere der er til brug fx lige efter træning, og andre der er fremstillet som erstatningsmåltider eller som supplement til måltider, så du kan booste dit kalorieoptag.

Hvis du ønsker at bruge en weight gainer lige før eller efter træningen, bør du se efter en der indeholder så lidt fedt som muligt, og som har et højere indhold af kulhydrater. Lige efter træning er det bedste tidspunkt, at give dine muskler et boost af hurtig kulhydrater, så de kan sætte gang i insulin cyklus’en og hurtigt få aminosyrer til muskelcellerne.

Du skal ikke være nervøs for, at indtage flere kalorier på dette tidspunkt, da det netop er her din krop omsætter dem bedst og får mest gavn af dem. Hvis du vil tilføje en weight gainer (shake) med højere kalorieindhold, så er det det rigtige tidspunkt, så længe dit fedtindtag holdes lavt.

Et rigtig godt eksempel på en weight gainer til dette formål er Weider Mega Mass 2000, som bruges af rigtig mange hardgainere. Weider Mega Mass 2000 indeholder 456 kalorier, 69 g kulhydrater, 28 g protein og 6,6 g fedt pr. portion. Tager du denne efter træning, er du sikker på en seriøs virkning på musklerne, siger de fleste der bruger den.

4 Forskellige kalorieindhold i weight gainer

Det er individuelt, hvor mange kalorier det kræver at opbygge muskler effektivt. Heldigvis fås weight gainere med forskellige indhold af kalorier, så du kan vælge en weight gainer der passer til lige netop dit behov.

Der er naturligvis stor forskel på en weight gainer med 395 kalorier og en med 950 kalorier. Set over en uge med et dagligt indtag – fx en enkelt portion – giver det en forskel på knap 4.000 kalorier. Hvis du kommer over dit behov for kalorier, risikerer du at lagre fedt og det ønsker du ikke.

De fleste har gavn af omkring 400-600 kalorier dagligt fra weight gainere. De der virkelig kæmper for at nå deres daglige kaloriebehov, kan med fordel forsøge med weight gainere med højere kalorieindhold. Hold dig på den sikre side, når du begynder at bruge gainere, så kan du altid justere.

Et godt råd er, at starte lavt og så justere op, så kroppen vænner sig til de ekstra kalorier fra pulveret, da n. nogle oplever fordøjelsesbesvær, når de tager store mængder kalorier på en gang,

5 Opnå dit KREATIN behov mere effektivt

En stor og vigtig grund til at føje weight gainer til dine kosttilskud er, at du så at sige, kan slå to fluer med et smæk. Med mindre du har behov for rent proteinpulver – altså pulver der har et stort indhold af proteiner og næsten ingen kulhydrater – så behøver du ikke dette også. Derudover findes der weight gainere med kreatin, så du kan få dækket det behov også.

Kreatin er et perfekt supplement til de fleste weight gainere. Det skyldes, at kreatin fungerer allerbedst og mest effektivt, når det indtages sammen med hurtige kulhydrater, og det findes jo i weight gainere.

Den store mængde kulhydrater og kreatin kan give lidt væskeophobning i begyndelsen, men efter en uge eller to forsvinder det igen.

6 Hurtig restitution med L-Glutamin

Den sidste grund til at overveje weight gainer som en tilføjelse til dit mix af kosttilskud, er at du opnår en bedre og hurtigere restitution.

At være i stand til at restituere fra træningspas til træningspas er lige så vigtigt, som selve træningen hvis ikke vigtigere. Hvis du ikke indtager den optimale mængde kalorier, vil du ikke kunne restituere som du skal.

Derudover indeholder mange weight gainere udover kreatin også L-Glutamin, som er en bestemt aminosyre, der spiller en vigtig rolle for restitutionen. L- Glutamin er også en støtte til et stærkt immunsystem, som medvirker til, at du ikke behøver gå glip af træning på grund af sygdom .

Konklusion

Husk disse seks vigtige tips. Når weight gainere bruges korrekt, kan det give dig det ekstra der skal til, så din muskel opbygning når et helt nyt niveau. Du kan hér se en liste over de bedste weight gainere.