proteinrig_kost

Proteinrig kost er vigtig, da proteiner er én af de tre byggeklodser i menneskets krop. Sammen med fedt og kulhydrater, udgør protein kroppens vigtigste fundament. Uden disse tre næringsstoffer, fungerer vi ikke optimalt, og vil langt fra kunne være i stand til, at udføre de samme handlinger, som vi kan når vores krop får den rette mængde af de forskellige stoffer. Derfor er det vigtigt, at man får rigeligt, og dog ikke for meget, af hver af de tre ting. Der er en grundregel som siger, at man har brug for 15-20 {8644e7eec76cc6cdcafcc07588cffd8008fad043cd3058b55876464fabcd0978} protein, 50-60 {8644e7eec76cc6cdcafcc07588cffd8008fad043cd3058b55876464fabcd0978} kulhydrater og 20-30 {8644e7eec76cc6cdcafcc07588cffd8008fad043cd3058b55876464fabcd0978} fedt. Tingene kommer primært gennem vores kost, og det er derfor vigtigt, at spise varieret og ikke alt for usundt. Især hvis du træner er det vigtigt, at du får en god og proteinrig kost. Du har brug for flere proteiner og dermed en endnu mere proteinrig kost, hvis du træner meget fokuseret, og går meget op i at træne. Bananer, proteinbarer og proteinpulver hjælper dig med, at få et midlertidigt boost på protein-kontoen, så din krop har et overskud, som bliver brugt på at bygge større muskler.

Hvad er fordelen ved en proteinrig kost

Fordelen ved generelt, at spise en kost som indeholder flere proteiner end du normalt indtager, er at du får bedre resultater med din træning. Det er proteiner, som kroppen bruger når den udvider dine muskler, og gør dem større. Men kroppen har en række ting, som den bruger proteiner på, inden den bruger dem på dine muskler, og derfor er det godt at have et overskud af næringsstoffet, så kroppen kan bruge dem på musklerne også. Når du spiser en proteinrig kost medfører det, at kroppen har et overskud af proteiner. I korte træk, betyder en proteinrig kost i forbindelse med styrketræning hurtigere resultater.

Hvordan påvirker det træning og resultater

Kosten er en af de allervigtigste faktorer, når det kommer til resultater. Med daglige sodavand, chips og slik, skal du se langt efter resultaterne. Meget langt. Men hvis du spiser sundt, og indtager en proteinrig kost, så kommer du meget længere, både på kort sigt, men især på længere sigt. Du ser hurtigere resultater, bliver motiveret gennem dem, og får det generelt bedre. Kosten betyder ubeskriveligt meget for styrketræning og sport, og generelt motion. Derfor kan en proteinrig kost hjælpe dig rigtig meget i sportens verden.

Sunde og varierede proteinrige måltider

Det kan være svært, at lave en masse forskellige retter, som indeholder mere protein end du er vant til. Men det er ikke svært, at lave en proteinrig kost. Du skal blot have nogle ting in mente, når du køber ind til din aftensmad. Det kan også anbefales, at du overvejer om du kunne handle ind til en uge af gangen. Hvis du gør dette, slipper du for, at handle ind hver dag, og du kan også sammensætte maden for hele ugen, så den bliver så varieret som muligt. På den måde står du ikke om fredagen, og ender med at spise noget, som du allerede har spist i den pågældende uge. Fire hurtige råd:

Kød er en proteinbombe. Hvis du ikke plejer at spise meget kød, skal du overveje at tage et stykke ekstra, for at få et overskud af proteiner i kroppen. Generelt har kød mange proteiner, men hvis du vil have det optimale kød til din proteinrige kost, så se efter svinelever, magert okse- og svinekød, kylling og fisk af forskellige slags for, at gøre kosten varieret.

Ost indeholder generelt meget protein. Gør derfor op med dig selv, om du eventuelt skal begynde at spise en ny ost med flere proteiner i, eller eventuelt lave lasagne med ost eller andre retter, som indeholder ost.

Æg, mælk, bananer og nødder indeholder også mere protein end man skulle tro. Hvis du ikke spiser mange bananer, kan det godt anbefales. Du kan eventuelt lave banankager, i stedet for chokoladekager, og nødder kan du bruge i stedet for slikskålen på sofabordet. Lav nogle varierede retter, og nogle indbydende snacks.

Køb ind til, at lave dine egne proteinbarer. Eventuelt med banansmag.

Som du kan se ud fra listen, er det ikke fordi proteinrig kost, koster mere end en normal aftensmad. Tværtimod. Hvis du, som beskrevet, spiser nødder og bananer som snacks frem for, at have en skål med slik til at stå og friste på sofabordet, så er det faktisk en fantastisk løsning, som er sundere og billigere end slikskålen. Så hvis du kan få dig selv til, at udskifte det usunde med en masse proteinrige produkter, så har du en klar fordel.

Proteinrig kost – speed for hjernen

En proteinrig kost, har ifølge en undersøgelse, foretaget af Samvirke, vist sig at øge din reaktions- og opfattelsesevne. Det er i hvert fald, hvad man kunne konstatere ud fra undersøgelsens testpersoner, som skulle spise en proteinrig kost under forsøget. Det ekstra protein, som de indtog under forsøget, kom primært gennem mælk og kød, men også en generelt sundere kost gennem forsøgsugen. Det resulterede i, at personerne svarede hurtigere på spørgsmål, og lavede færre fejl i sluttesten. Ud fra dette, har Samvirke konstateret, at en proteinrig kost øger din opfattelses- og reaktionsevne. Du kan læse om undersøgelsen hér.

Konklusion – skal du vælge proteinrig kost eller ej?

Som en hovedregel, er en proteinrig kost et fantastisk supplement til din træning. Du får flere proteiner end du er vant til, og det kan du bruge til din store fordel under din træning. De ekstra proteiner betyder, at du kan se resultater hurtigere og specielt ved styrketræning. Men hvis du ikke har lyst til, at lægge hele din kostplan om, så kan du blot anvende andre alternativer såsom proteinbarer og proteinpulver. Men hvis du kan omlægge din kostplan og dine usunde vaner, så er en proteinrig kost fantastisk. Hvis du træner seriøst, så skal du virkelig overveje, at spise sundt og spise meget mad som indeholder mere protein end andet – såsom ekstra meget kød, mælk, æg og nødder. Hvis du kan dette, kan du hurtigt se på dine muskler, hvorfor det er vigtigt, at spise flere proteiner når du træner seriøst.