musklerogprotein

Proteinpulver, blandet op med vand eller mælk til en proteinshake, er en fast del af manges træning. Grunden til, at mange vælger at købe og bruge proteinpulver er ganske enkelt, fordi dette produkt kan hjælpe dig med, at få større muskler. Du får dermed mest muligt udbytte af din træning. Det helt store spørgsmål er, hvornår du skal indtage proteinpulver. Du behøver ikke at købe pulver i dyre domme, hvis du ikke træner seriøst. Anskaf dig først et træningsprogram, som du følger benhårdt, før du køber denne form for ”bonus-produkter”. Og nej, proteinpulver er ikke en genvej til store muskler, men en vigtig hjælper i bestræbelserne.

Hvordan virker proteinpulver?

Kroppen har brug for protein. Det er vigtigt, for at vi kan fungere optimalt. Derfor er kosten altafgørende for enhver, som ønsker at styrketræne. Hvis du ikke spiser sundt, og ikke spiser mad, som indeholder en god mængde protein, så kan det ikke betale sig at træne, for så giver træningen ingen resultater.

Kroppen bruger blandt andet protein til, at opbygge knogler og muskler, samt producere hår og negle. Hvis din krop ikke er i overskud af protein, så kommer musklerne ikke i første række. Kroppen vil naturligt først producere det, som den er vant til, og som er vigtigst for os. Større muskler er ikke en nødvendighed, og kroppen bruger kun ”overskudsprotein” til denne opgave. Det er her, proteinpulver kommer ind. Dette pulver indeholder en større mængde protein, som gør, at kroppen får mere end den har brug for, og dermed et overskud af protein, som den bruger på, at producere større muskler.

Proteinpulver er absolut ikke et krav. Du kan sagtens opnå store muskler uden. Det kræver blot, at du f.eks. spiser kød 5 gange om dagen, og drikker meget mælk. Det er dog ikke mange, som kan følge en sådan kostplan i forbindelse med deres træning. Derfor kan det være smart, at anvende proteinpulver som supplement, men spis alligevel sundt, hvis du ønsker at være seriøs omkring din træning.

For lige at slå fast, så kommer de store muskler ikke af, at indtage protein eller proteinpulver alene, men at træne hårdt OG indtage protein samtidig. Altså, ikke en genvej!

Hvornår skal jeg indtage proteinpulver?

Nyere undersøgelser viser, at kroppen har godt af, at du indtager proteinpulver efter din træning. På dette tidspunkt, har kroppen brug for et overskud af protein, så den kan komme sig, efter du har trænet. Det kommer dog meget an på, hvor meget, og hvor seriøs du er med din træning. Hvis du ikke træner 100 {8644e7eec76cc6cdcafcc07588cffd8008fad043cd3058b55876464fabcd0978} fokuseret og seriøst, kan du godt vente lidt efter din træning med at indtage proteinpulver. Vent dog ikke alt for længe, da effekten af proteinpulver daler meget, hvis du venter for længe. Anbefalingen er senest 20-30 minutter efter træning.

Hvor meget proteinpulver har du behov for?

Som før beskrevet, er det anbefalet at du indtager dit proteinpulver oprørt til en shake efter træning. Du kan enten vælge, at lave din proteindrik efter træningen, eller lave den inden, så den er klar når du er færdig. Det er en smagssag, hvad du foretrækker.

Der er en grundregel, som siger, at du skal indtage 2-2.5 gram protein per kilo du vejer. Så vejer du 75 kilo, skal du indtage lidt over 150 gram proteinpulver. Hvis du går meget op i din træning, kan du eventuelt undersøge, hvor meget protein din daglige kost indeholder for, at få en idé om, hvor meget proteinpulver du skal indtage.

Igen kommer det meget an på, hvor seriøst du træner. 2-2.5 gram er blot en rettesnor, og ikke den mængde, som er optimal til alle. Men hvis du ikke før har prøvet at bruge proteinpulver, så kan det godt betale sig, at gå efter denne rettesnor, så du ikke er på helt bar bund. 2-2.5 gram passer dog til langt de fleste, og derfor anbefales det, at du indtager den mængde.

Ulemper forbundet med at indtage proteinpulver

Der er lavet mange undersøgelser af, om der er nogle bivirkninger ved at bruge proteinpulver. Alle undersøgelserne har samme resultat – nemlig at der ikke kan dokumenteres, at der er nogle bivirkninger ved brug af proteinpulver. Det er i sig selv god nok grund til, at du skal overveje om det vil gavne dig og din træning, at du supplerer med proteinpulver. Hvis du træner i et træningscenter, er en tommelfingerregel, at du godt kan begynde med proteinpulver, da et træningscenter ofte er defineret af seriøs træning. Men alt i alt, er der ingen bivirkninger ved brug af proteinpulver.

Du kan dog godt, de første par gange du indtager proteinpulver, opdage at du måske får mere luft i maven end du normalt har. Det er meget normalt, hvis du ikke er vant til at bruge proteinpulver. Du skal ikke tro, at det betyder, at du ikke kan indtage det, og at du bliver syg af det. Langt de fleste oplever ekstra luft i maven de første par gange.

Hvilket proteinpulver er bedst?

Dette spørgsmål går igen hos alle, som skal til at begynde på at bruge proteinpulver. Og ikke nok med det, så går det også igen hos folk, som allerede anvender proteinpulver i deres træning. Det er ét af de allersværeste spørgsmål at besvare, for uanset hvilken proteinpulver du siger, er det bedste, så er folk meget sjældent enige.

Der er mange forskellige ting der spiller ind, når man skal bedømme et proteinpulver. Den mest afgørende faktor er smag. Ja, mange anbefaler forskellige slags proteinpulver, men du kan ikke være sikker på, at du kan lide det før du har prøvet at smage det. Hvis du ikke kan lide banan, kan du udelukke nogle af de mange proteinpulvere, og kan du ikke lide chokolade kan du udelukke en pæn portion flere produkter. Det gør det til en individuel smagssag, hvilket proteinpulver man synes bedst om.

Du kan godt komme ud for, at du godt kan lide chokolade, men ikke kan lide chokolade proteinpulver, og det er ikke så underligt. Faktisk er det, hvad mange oplever når de prøver et pulver med chokoladesmag. Derfor anbefales det ikke, at du køber alt for meget proteinpulver første gang. Køb en række prøvepakker, som indeholder nok protein til 1-5 dage, alt efter hvor meget proteinpulver der er i. Så kan du derefter bedømme, og købe en større mængde proteinpulver, da du sparer flere penge, jo mere du køber ad gangen.

Det var det rent smagsmæssige, men når vi taler om, hvad der er det bedste proteinpulver kvalitetsmæssigt, er der også delte meninger. Vi har testet indholdet i forskellige proteinpulvere, og du kan se testresultatet hér.