proteindrik

Proteindrik er den hurtige måde, at få et tilskud proteiner på. Alle der træner, fx i et fitnesscenter, har som regel en proteindrik i nærheden, så de under træningen kan få et tilskud protein. Mange drikker en proteindrik før og i særdeleshed efter træningen. Og de fleste blander selv deres proteindrik af proteinpulver og mælk eller vand.

Du kan selvfølgelig også få færdigblandede proteindrikke, som i øvrigt efterhånden ses mere og mere i supermarkederne. Endelig kan du lave din egen proteindrik, som en forfriskning, smoothie eller hvad du har lyst til.

Færdigblandet proteindrik

Færdigblandet proteindrik er en nem, bekvem, hurtig men også dyr måde, at få det ekstra indtag af proteiner på. Det er nemt og bekvemt, fordi du blot skal skrue låget af og drikke det. Det er også hurtigt, fordi du ikke selv skal bruge tid på, at blande, men blot tager flasken ud af køleskabet. Som stort set alt andet i denne verden, der er nemt, så koster det også ekstra, at andre har gjort arbejdet for én. Færdigblandede proteindrikke er væsentlig dyrere, end proteindrikke, du selv blander. Et hurtigt kig på priser viser, at en billig færdigblandet proteindrik koster 22 kr. for 330ml. Et proteinpulver blandet op med vand koster ca. 5,50 kr. for en tilsvarende mængde. Der altså minimum 16,60 kr. at spare ved, at blande selv. I nogle tilfælde må vi dog bare indrømme, at det er nemmere, at tage en proteindrik fra skabet, så kan man kombinere det, er der stadig penge at spare.

Du kan se lidt flere færdigblandede proteindrikke her.

Bland selv din proteindrik

Som nævnt er der penge at spare ved, at blande sin proteindrik selv. Ingredienserne er ganske enkelt proteinpulver og enten mælk eller vand. Mange bruger eksempelvis skummetmælk. De enkelte proteinpulvere fås, som du sikkert allerede ved, i forskellige smagsvarianter. For eksempel chokolade, vanilje, jordbær og så videre. Alt er en smagssag, så der er lidt at vælge imellem, men de enkelte smage varierer fra mærke til mærke. En simpel udregning på prisen fra ovenstående eksempel viser, at du ved at købe proteinpulveret og selv blande din proteindrik får 100 proteindrikke for 550 kr. Køber du i stedet 100 færdigblandede proteindrikke koster det dig 2.200 kr. Tankevækkende!

Hér kan du se vores Ultimative Proteinpulver Test

Lækker protein shake

En tredje type proteindrik, er den mere lækre smoothie-/milkshake-/dessertagtige, hvor der er kræset lidt ekstra. Vi kan kalde den for protein shake. Til denne proteindrik blandes proteinpulveret også med fx mælk, men der tilsættes andre ingredienser, som fx kunne være is, frugt eller sågar flødeskum. Denne type proteindrik er super god som weight gainer, altså til at tage på eller holde vægten trods hård træning. Der findes masser af fine opskrifter på nettet, og i virkeligheden kan du selv prøve dig frem, med nogle af dine yndlingsingredienser.

Uanset hvilken form for proteindrik du bruger som et ekstra proteintilskud, når du træner, så er det vigtigt, at du også spiser sundt og rigtigt. Proteindrik er ikke et vidundermiddel, men en fantastisk støtte til din træning, og kroppens restitution.