proteinbar

Proteinbar er en fast del af hverdagen, for mange af der træner, og det er der en fantastisk god grund til. Nemlig, at den er let at have med i fitnesscenteret, og at den ikke fylder særlig meget i forhold til andre proteintilskud som fx protein shake. Den har nogenlunde samme virkning som proteinpulver, nemlig at give dig et overskud af protein i forbindelse med træning. Det kan derfor godt betale sig, at anvende proteinbar i stedet for protein shake, fordi du nemt kan tage den med dig overalt. Hvis du træner seriøst, kan det anbefales, at du bruger proteinbar eller proteinpulver, da det er med til at fremme dine resultater og give større muskler hurtigere, end hvis du ikke anvendte en af disse former for supplement af protein. Hvis du træner som din hobby, føler du måske, at det ikke er nødvendigt, at bruge proteintilskud. Det er ikke en nødvendighed, men en klar fordel, hvis du ønsker at få større muskler hurtigere.

Se den store proteinbar test →

Hvornår skal du indtage en proteinbar?

En proteinbar kan indtages på to tidspunkter, hvor den har en stor effekt på din træning – nemlig både inden du går i gang, og efter du har løftet dagens vægte eller på anden måde trænet. Om du tager en proteinbar inden træning eller efter træning, har ikke helt samme effekt. Og om du skal indtage den før eller efter, kommer an på, hvilket udbytte du forventer at få.

Proteinbar før træning

Hvis du indtager en proteinbar inden du går i gang med at træne, så hjælper den ikke på, at du får større muskler. Den giver dig dog stadig et overskud af protein, og giver dig mere energi, så du kan yde mere under din træning. Det giver dig dét ekstra boost, som din krop har brug for, for at opnå det maksimale. Men du skal vurdere, om du ønsker at spise proteinbarer inden træning, og om du har brug for denne ekstra energi, da proteinbarer er relativt dyre.

Proteinbar efter træning

En proteinbar efter træning, giver kroppen flere proteiner at arbejde med. Det gør, at kroppen hurtigere restituerer, og er klar igen. Når du spiser en proteinbar efter træning, hjælper den dig mere direkte til fx at få større muskler. Hvis du spiser den inden, giver den dig kun ekstra energi, men ikke større muskler. Du kan også indtage en proteinbar både inden og efter træning, hvis du ønsker begge virkninger.

Priser på proteinbarer

Som med alt andet, varierer prisen meget. Det kommer an på, hvor mange proteinbarer du køber, hvor du køber dem fra, og hvilken slags proteinbar du køber. Du skal være opmærksom på, at hvis du køber proteinbarer i fitnesscentre, så kommer du hurtigt af med meget mere, end du skal betale, hvis du køber dem over internettet. Så det kan være en fordel at medbringe sine egne proteinbarer, når du skal træne. Så slipper du i hvert fald for, at betale det ekstra, som fitnesscentret gerne vil have. Prisen pr. proteinbar er ofte omkring 2-5 kroner, alt efter variant.

Hjemmelavede proteinbarer

Mange undervurderer muligheden for, at lave proteinbarer hjemmefra. Du skal ikke betale nær så meget, som hvis du køber dem i enten fitnesscenteret eller over nettet. Det er nemt at lave, og det kan på mange måder være lærende at lave dem, da du selv ved, lige præcis hvad der er i dine proteinbarer. Du kan selv lave en opskrift der passer perfekt til dig, eller du kan bruge en af de mange hundrede opskrifter der er på internettet. Du kan fx prøve denne opskrift på hjemmelavet proteinbar.

Proteinbarer med forskellige smag

Proteinbarer fås i mange forskellige udgaver med forskellige smag og til forskellige priser. Som det også anbefales med proteinpulver, så skal du prøve nogle forskellige slags, inden du bestemmer dig for, hvilken proteinbar du ønsker at bruge i forbindelse med din træning. Banan, chokolade, jordbær, hindbær, müesli og mange andre smage er nogle af de mest populære, men hvis du kan lide chokolade, betyder det ikke, at du vil elske en chokolade proteinbar. Du kan sagtens komme ud for, at du ikke kan lide en bestemt proteinbar, selvom du godt kan lide smagen. Det varier meget fra person til person, så køb nogle prøver, inden du bestiller eksempelvis en kasse med 100 proteinbarer. Det er irriterende, at stå med en hel kasse, som du ikke kan anvende, fordi du ikke bryder dig om smagen.